Τα πολύτιμα μέταλλα είναι αιώνια. Ο χρυσός είναι συνώνυμο της ασφάλειας και της ανθεκτικότητας. Ο χρυσός είναι η επιτομή της ανθρώπινης ευημερίας
και της σταθερότητας με ιστορικά ανεξάρτητη διατήρηση της αξίας του.

Ένα από τα πολυτιμότερα μέταλλα

Ο μύθος και η δημοτικότητά του έχουν τις ρίζες τους στην επιτυχημένη και μακρά ιστορία του. Συνεπώς, αντανακλά τις μελλοντικές προσδοκίες των ανθρώπων για τη διατήρηση της αξίας του.Ένα από τα βασικά κίνητρα πίσω από κάθε αγορά χρυσού είναι ο φόβος για την αστάθεια των άλλων αξιών, ιδιαίτερα των χαρτονομισμάτων.

Ο χρυσός ως στοιχείο ακίνητης περιουσίας εξακολουθεί να διατηρεί την αξία του, ακόμη και όταν οι τράπεζες και οι κυβερνήσεις πτωχεύουν και τα χρηματιστήρια καταρρέουν. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντάλλαγμα ή να εκποιηθεί. Η κατοχή χρυσού σας βοηθά να βγείτε αλώβητοι ακόμη και από τις δυσκολότερες περιόδους κρίσης και να διατηρήσετε τον πλούτο σας εν μέσω αλλαγής του συστήματος με βαθιές τομές στην οικονομία και την κοινωνία.


Ο πρωταγωνιστής των πολύτιμων μετάλλων


Η σπανιότητα των πολύτιμων μετάλλων, ιδιαίτερα του χρυσού, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την τιμή τους. Τα σπάνια αγαθά είναι συνήθως πολύ ακριβά. Σύμφωνα με τη σχετική βιβλιογραφία για τα κοιτάσματα πρώτων υλών/ορυκτών, σε έναν τόνο πετρωμάτων περιέχονται μόλις τέσσερα χιλιοστόγραμμα (τέσσερα χιλιοστά του γραμμαρίου) χρυσού. Γι’ αυτό και η προσφορά ή διαθεσιμότητα χρυσού στην αγορά είναι φυσικά περιορισμένη. Αντιθέτως, η ζήτηση αυξάνεται διαρκώς. Στον 21ο αιώνα ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει πρόσβαση σε χρυσό. Αυτό βέβαια οφείλεται, μεταξύ άλλων, στο γεγονός ότι η ιδιωτική κατοχή χρυσού νομιμοποιήθηκε στην Κίνα. Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, ένα μεγάλο μέρος των αποθεμάτων χρυσού έχει ήδη αξιοποιηθεί και είτε αποθηκεύεται σε κεντρικές και εμπορικές τράπεζες είτε χρησιμοποιείται για την κατασκευή κοσμημάτων ή πολύτιμων αντικειμένων.
Ατελείωτη ζήτηση - Ποιος το χρειάζεται;
Χρησιμεύει ως πρώτη ύλη κοσμημάτων, ως μέσο αγοραστικής δύναμης για πολλά νοικοκυριά και ως αποθεματικό για τις κεντρικές τράπεζες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Λόγω των χημικών και φυσικών ιδιοτήτων του, ο χρυσός αποτελεί επίσης ουσιαστική πηγή εισροών για τη βιομηχανία.

Η προστασία των περιουσιακών στοιχείων είναι ένας σαφής στόχος όχι μόνο για τις εταιρίες, αλλά και για τους ιδιώτες, επειδή τα χρήματα αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την εκπλήρωση κάθε επιχειρηματικού ή προσωπικού σχεδίου.

Αμοιβαία κεφάλαια, μετοχές ή λογαριασμοί ταμιευτηρίου, αγορά ακινήτων, ασφάλειες ζωής ή συνταξιοδοτικά προγράμματα...

Με λίγα λόγια: το ζήτημα δεν είναι πόσα χρήματα συγκεντρώνουμε, αλλά πόσους στόχους εκπληρώνουμε με τα χρήματα που έχουμε στη διάθεσή μας.


Θα γίνει ο χρυσός το βασικό προϊόν του 21ου αιώνα;

Τον 21ο αιώνα ο χρυσός θα μπορούσε να αποκτήσει μια νέα (παλιά) έννοια. Η σημερινή εποχή χαρακτηρίζεται από μια μακρά περίοδο αβεβαιότητας. Προκλήσεις οι οποίες ήταν άγνωστες εδώ και πολλές δεκαετίες και, σίγουρα, δεν αποτελούσαν θέμα δημόσιας συζήτησης μας αναγκάζουν να προχωρήσουμε σε αλλαγές και επιφέρουν ανατροπές στην παγκόσμια κατανομή εξουσίας. Ένα αυξανόμενο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού έρχεται ξανά αντιμέτωπο με υπαρξιακά προβλήματα, ειδικά στις βιομηχανικές χώρες της Αμερικής και της Ευρώπης. Το μόνο που μοιάζει βέβαιο στις αρχές αυτού του αιώνα είναι ότι θα πρέπει να βιώσουμε αυτήν την κατάσταση γρήγορης και διαρκούς αλλαγής ως μέρος της οικονομίας μας και ολόκληρου του κόσμου. Σε περιόδους αβεβαιότητας, ο χρυσός αποτελούσε πάντα αγαθό με μεγάλη ζήτηση, για αυτό και θα μπορούσε να γίνει το βασικό προϊόν του αιώνα.