Ασφάλεια και ανθεκτικότητα

Ο χρυσός σύμβολο ασφάλειας και ανθεκτικότητας
Επειδή ο χρυσός χρησιμοποιείται εδώ και χιλιετίες ως διαπραγματευτικό χαρτί, νόμισμα συναλλαγών και για την κατασκευή κοσμημάτων, είναι συνώνυμο της ασφάλειας
και της ανθεκτικότητας. Ο χρυσός εντυπωσιάζει από τις αρχές της ανθρωπότητας. Αυτό το λαμπερό πολύτιμο μέταλλο ασκεί πάνω μας ακαταμάχητη και γοητευτική έλξη.

Διαβάστε περισσότερα


Σταθερότητα και διατήρηση της

Ευημερία, σταθερότητα και διατήρηση της αξίας
Ο χρυσός είναι ένα από τα πολυτιμότερα μέταλλα. Ο μύθος και η δημοτικότητά του έχουν τις ρίζες τους στην επιτυχημένη και μακρά ιστορία του. Ο χρυσός αποτελούσε πάντα σύμβολο ισχύος και εκτιμάται από ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού.


Διαβάστε περισσότερα


Προσφορά και ζήτηση

Χρυσός - Ο πρωταγωνιστής των πολύτιμων μετάλλων
Κοιτάσματα χρυσού στη γη - Οι πόροι είναι περιορισμένοι. Στις μέρες μας η εξόρυξη είναι μια αρκετά χρονοβόρα και δαπανηρή διαδικασία. Ο χρυσός δεν μπορεί να παρασκευαστεί βιομηχανικά (με οικονομικά αιτιολογημένη δαπάνη).


Διαβάστε περισσότερα


5 Βασικοί λόγοι για να αγοράσετε χρυσό


Ασφάλεια

Ο χρυσός αποτελούσε πάντα ένα πολυτελές και πολύτιμο είδος. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων αιώνων, ο χρυσός έχει καθιερωθεί ως σταθερή μορφή επένδυσης. Ακόμη και στις εποχές όπου οι άλλες μορφές επενδύσεων χάνουν την αξία και την αξιοπιστία τους, ο χρυσός παρέχει ασφάλεια.
Αυτονομία


Η ασφάλεια του χρυσού είναι αποτέλεσμα της αυτονομίας της. Η τιμή του χρυσού είναι σε μεγάλο βαθμό ανεξάρτητη από τις νομισματικές πολιτικές των επιμέρους κρατών, τις αγορές κινητών αξιών, τις διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών, τις δυστοκίες πίστωσης και παρόμοια φαινόμενα.

Ρευστότητα


Όποιος έχει χρυσό, θα έχει πάντα χρήματα. Διαπραγματεύσεις χρυσού εκτελούνται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο σε καθημερινή βάση και σε ολόκληρο τον κόσμο. Αν έχετε στα χέρια σας υψηλής ποιότητας χρυσό, είναι σαν να έχετε ένα είδος «διεθνούς νομίσματος», αφού μπορείτε να τον εκποιήσετε ανά πάσα στιγμή.


Προσωπικό αποθεματικό κεφάλαιο

Όπως και στο παρελθόν, οι εκδοτικές τράπεζες χρησιμοποιούν το χρυσό ως «εργαλείο» αποθεματικού. Επίσης, πολλοί μεγάλοι θεσμικοί επενδυτές, ταμεία, συνταξιοδοτικά ταμεία και ιδρύματα επενδύουν ένα μέρος των περιουσιακών τους στοιχείων σε χρυσό. Μάλιστα, αρκετοί αναγνωρισμένοι ειδικοί συνιστούν ακόμη και σε ιδιώτες να επενδύσουν μακροπρόθεσμα το 5-10% των περιουσιακών τους στοιχείων σε χρυσό.
Σταθερότητα


Παρά τις συχνές διακυμάνσεις των τιμών στην ελεύθερη αγορά, η τιμή του χρυσού παραμένει σταθερή μέσα στο χρόνο. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια πολύ σταθερή ανοδική τάση στην τιμή του χρυσού. Ο χρυσός έχει τη δυνατότητα να μετατραπεί στο βασικό προϊόν του 21ου αιώνα.